fényképek digitalizálása

Analóg technikával készült fényképeink diaképeink, negatívjaink az évek során veszítenek színükből, élénkségükből. Könnyen sérülnek, koszolódnak. Segítünk ezt megelőzni! Digitalizálással, szkenneléssel könnyedén megőrizhető, sőt javítható a régi fényképek, diaképek minősége. 

 

Ha szeretnéd csaknem örök életűvé tenni fényképeidet, bízz meg bennünket fotóid digitalizálásával!

filmek

Miért nálunk?

Nem mindegy, hogy hogyan történik a digitalizálás: házilag, otthoni felhasználáshoz alkalmas szkennerekkel, multifunkciós készülékekkel meglehetősen időigényes, ráadásul kétséges végeredményű feladat. Nekünk a digitalizálás a specialitásunk, profi szkennerekkel dolgozunk, fotóidat kényességüknek megfelelően kellő körültekintéssel és bizalmasan kezeljük.

A manapság minden kisebb-nagyobb műszaki áruházban kapható multifunkciós készülékek legfeljebb szöveges iratok szkennelésére alkalmasak, fényképek digitalizálására nem igazán, nem megfelelő sem a sebesség, sem a szkennelt képek minőségének tekintetében. A csak szkennelésre alkalmas otthoni készülékek szinte már kihaltak, alig egy-két modell árválkodik a multifunkciós gépek árnyékában, pedig ezek a multifunkciósoknál jobb eredményt produkálnak, de itt is kompromisszumot kell kötni mind sebesség, mind minőség terén.

A szkennelés meglehetősen időigényes munka, és az sem feltétlenül igaz, hogy minél drágább egy szkenner, annál gyorsabban olvassa be a képeket.

A szkennelt képeket egyenként ellenőrizzük, irányba forgatjuk, körbevágjuk, valamint igény szerint korrigáljuk a torzult színeket, kontrasztot, fényerőt, és eltávolítjuk a zavaró gyűrődéseket, karcolásokat, foltokat.

Ezért érdemes olyan szakértőkre bíznod fényképeidet, akik csak ezzel foglalkoznak, minden munkaidejüket fotók digitalizálásával töltik. Ebben segítünk, tapasztalatunk és műszaki hátterünk biztosítja számodra a kíváló digitalizált végeredményt!

Diaszkennelés, negatívok szkennelése

Diaképeink nagy része jó esetben bekeretezve, egy dobozban elzárva állnak egy fiók mélyén. Nézegetni őket már nem egyszerű feladat manapság, diavetítő már nem sok háztartásban van, és ha van is, sok velük a probléma. Rosszabb esetben csíkokra vágva, borítékokba csomagolva állnak régi emlékeink, családi fotóink a padláson egy lezárt dobozban. 

Diaképek ill negatívok szkennelésével általában magasabb minőséget tudunk elérni mind a színeket, mind a kép élességét tekintve, mint ha ugyanazt a képet papírképeről szkennelnénk - ha minőségi anyagra dolgoztunk annak idején. A dia- vagy negatív szkennelés végeredménye nagyban függ az eredeti nyersanyagtól, a képek eredeti élességétől és szemcsézettségétől. 

Olvass tovább

Papír alapú fényképek szkennelése

Fotóink, papírképeink általában albumokban vagy tasakokban hevernek - jó esetben a polcon, rosszabb esetben egy doboz, vagy a pince mélyén. Fényképeink szkennelésével méltó helyet kaphatnak képi emlékeink, és nem csak egy helyen, hanem akár a család összes tagjánál, sőt, akár meg is oszthatjuk a nagyvilággal. 

Olvass tovább

Iratok, szöveges dokumentumok szkennelése, dokumentum archiválás

A papír alapú dokumentumaink idővel elveszítik tartósságukat, féltve őrzött okirataink az első lapozástól széteshetnek. Ha fontosak számunkra ezek a szöveges dokumentumok, érdemes minél előbb digitalizált formában is eltárolni, így időtállóvá, könnyen kereshetővé válnak írott értékeink.

Olvass tovább

Digitalizált fotók retusálása

Az idő vasfoga fényképeinket sem kíméli, még gondos tárolás mellett is előfordul, hogy gyűrődések, foltok csúfítják el a fotókat. Ezért célszerű igénybe venni retusálás szolgáltatásunkat. A legtöbb folt, karcolás, gyűrődés szinte nyomtalanul eltávolítható digitálisan, ezáltal a régi fényképek olyanok lesznek, ahogy nagyszüleink is láthatták elkészülésük után.

Olvass tovább

Diaképek szkennelése házilag rendkívül időigényes, és kétséges végkimenetelű feladat, ezért kisebb-nagyobb gyűjtemények digitalizálása otthon nem kifizetődő. Dia- és negatív fotók digitalizálását kedvező árakon vállaljuk, gyűjtemények szkennelését pedig jelentős, akár 20%-os kedvezménnyel végezzük.

Papír alapú fotók digitalizálása szintén nem túl kifizetődő házilagos módszerekkel. Tapasztalatink szerint a manapság rendkívül elterjedt multifunkciós készülékek legfeljebb szöveges iratok szkennelésére alkalmasak, fényképek digitalizálására nem igazán, köszönhetően a sebességüknek, nehézkes, nem specializált szoftverüknek. A csak szkennelésre alkalmas olcsó készülékek a multifunkciósoknál jobb eredményt produkálnak, de itt is kompormisszumot kell kötni mind sebesség, mind minőség terén.

A szkennerek egyik közismert tulajdonsága a felbontása, melyet a digitalizálás során a dpi értékkel fejezünk ki. Az esetek nagy többségében az óriási, 4800, 6400, vagy ennél nagyobb felbontást nem használjuk ki, ezért azt mondhatjuk, hogy nem is ez a legfontosabb ismérve egy jó szkennernek. Kevesebbet beszélnek az optikai sűrűségről, amely annál nagyobb, minél profibb szkennerről beszélünk. Az optikai sűrűség felelős a színek dinamikájáért, a kontrasztért, és a digitalizált végeredmény élességéért. Az otthoni használatra szánt szkennerek ezen értéke alacsonyabb, ezért a végeredmény sem lesz az elvárásoknak megfelelő. Persze, csodát nem lehet tenni. Egy alapvetően homályos képből még a legdrágább, legprofibb szkennerrel sem lehet tűéles digitalizált képet varázsolni.

A szkennelés meglehetősen időigényes munka, és az sem feltétlenül igaz, hogy minél drágább egy szkenner, annál gyorsabban olvassa be a képeket. 

Ezért érdemes olyan szakértőkre bíznia fényképeit, akik csak ezzel foglalkoznak, minden munkaidejüket fotók digitalizálásával töltik. Ebben segítünk, tapasztalatunk és műszaki hátterünk biztosítja számodra a kíváló digitalizált végeredményt!

Pótolhatatlan emlékeid nekünk is fontosak. Az évek során a gondosan tárolt fényképek is előbb-utóbb elérik életkoruk végét, ahonnan már nincs visszaút. Gyűrődnek, elszíneződnek, megkarcolódnak, elszakadnak, ujjlenyomatok maradnak rajtuk. Különösen fontos a dia- és negatív képek, tekercsek körültekintő megőrzése. De ezzel is legfeljebb valamivel meghosszabbíthatjuk a képek életkorát. Digitalizálási eljárással az öregedés megállítható, és egy pillanatképet kaphatunk az analóg formátumok aktuális állapotáról. Képjavítással akár az eredeti állapot is visszanyerhető. Stúdiónk évek óta foglalkozik fényképek digitalizálásával, folyamatosan arra törekedve, hogy magas minőségben szolgáljuk ki ügyfeleinket. Értjük ezalatt az egyedülálló fényképek gondos kezelését, szükség esetén egy-egy képet újraszkennelünk, hogy csak a legjobban sikerült végeredményt adhassuk át.

  • Legnagyobb körültekintéssel kezeljük az évtizedes fotókat, iratokat

  • Digitalizálás előtt minden anyagot megtisztítunk

  • Digitalizált képeidet egy évig tároljuk, így akár később is újra oda tudjuk adni bármilyen adathordozón, vagy feltöltjük felhő tárhelyre.

Digitalizálás árainkért kattints ide!